Vámszolgáltatások

A vámcsoport „cég a cégben” működik a FIEGE Kft életében, amely azt jelenti, hogy mind a cég üzleti partnereinek, mind külsős cégek részére nyújt vámszolgáltatásokat, mint egy a piacon elismert vámügynök.

A vámfeladatokat a Harbor Parkból látjuk el, melynek ügyintézése két műszakban történik 6:00-22:00 óra között jelenleg 4 kollegával. Innen irányítjuk a vámkezeléseket a hegyeshalmi telephelyünkön át a budapesti telephelyünkig, beleértve akár az összes logisztikai központot az országban ahová a tengeren túli szállítmányok, konténerek megérkezhetnek, a Liszt Ferenc repülőtérről nem is beszélve.

Kiszolgáljuk a kapcsolódó üzletágakat, úgy mint a

 • Raktár-logisztikát
 • Komplett kocsirakományok tekintetében a nemzetközi szállítmányozási osztályt
 • Gyűjtő- és részrakományok kapcsán szintén a nemzetközi osztályunkat
 • Légi küldemények és tengeri konténer szállításoknál az Air & Ocean osztályunkat

A vámügyintézők szakmai tudása elengedhetetlen, hogy a termékeket be tudják sorolni a megfelelő árukódok (vámtarifaszámok) alá, ahol minden egyes termék külön-külön szám alatt szerepel egészen az élő ló, szamártól a holdjárón át akár a kémiai alapanyagokig. Továbbá nagyon nagy odafigyelést és tapasztalatot igényel a professzionális ismeretek mellett a vámkezelések során a dokumentumok ellenőrzése és felismerése az összefonódó „szállaknak”, úgy, mint pénzügyi, szállítási, raktározási területen. Mindezekhez igen nagy jogszabályi tudással kell rendelkezni és azokat biztosan használni, hogy a NAV bírságokat elkerüljük.

A megbízók és feladatok összessége eléri havi szinten az 1600-1700 vámkezelési darabszámot, amiben még nincsenek benne az EU-ba indított szállítmányok kapcsán végzett fuvarokmányok kiállításának darabszáma cca. 180-200 megbízás.

A szolgáltatásaink kicsit szakmai oldalról a következőket fedik le, amelyet általánosan úgy fogalmaznánk meg, hogy a vámszolgáltatás, egy széles körű szolgáltatás portfolió az egységes, következetes és jogszabályoknak megfelelő tevékenységek biztosítása, valamint késések, büntetések és bírságok elkerülése érdekében.

Vámbróker szolgáltatások

 • Import és export vámáru nyilatkozatok kitöltése: az áru behozatali és kiviteli folyamatokhoz elengedhetetlen nyilatkozatok elkészítése.
 • Adó- és vámkötelezettségek teljesítésének elősegítése: az ügyfél megbízásából a vám- és egyéb adókötelezettségek kifizetésének, teljesítésének előmozdítása.
 • Tranzit árutovábbítás: vámformalitások kezelése az egyik vámterületről a másikra szállított árukra, illetve a nem vámkezelt szállítmányok adott vámterületen belül történő mozgatására vonatkozóan.
 • Engedély kérelmek ügyintézése: szakmai segítség speciális engedélyek megszerzéséhez.
 • Kiegészítő szolgáltatások: Vámraktárak, vám visszatérítési folyamatok, pénzügyi képviselet, intrastat ügyintézés és további szolgáltatások. 

Vám- és kereskedelmi tanácsadás

A cég vámszakértői a megbízó ellátási láncának, folyamatainak átvizsgálását követően szaktanácsadással segítik elő a hatékonyabb vámügyintézést, optimalizálják a vám- és adókötelezettségek teljesítését, valamint a belső folyamatok átalakítását oly módon, hogy azok minél jobban szolgálják a jogszabályoknak való megfelelést. 

Milyen előnyökkel jár a cég vámszolgáltatása:

A helyi szakértelmének köszönhetően leegyszerűsíti a vámfolyamatokat. A szolgáltatások széles választéka állandó és az előírásoknak megfelelő kereskedelmi tevékenységet garantál; valóban egy kézből kínált szolgáltatás, amely egyszerűbbé teszi az ellátási láncot:

 • Vámbróker szolgáltatások széles választéka a legkorszerűbb vámkezelési technológiák és EDI megoldások alkalmazásával
 • Vámtanácsadás a vámtevékenységek optimalizálása, vám- és adóterhek csökkentése, valamint a jogszabályi feltételek maximális biztosítása érdekében

A FIEGE Kft. vámszakembereinek páratlan tudása és széles körű tapasztalata a garancia minderre.